Naujienos

Protų mūšio turnyras

2016  m. sausio 22 d. (penktadienį) Svėdasų kavinėje „Pas Gedą“ startavo Protų mūšio turnyras.

IMG 5425.

IMG 5418

VGTU dėstytojas Valentinas Skaržauskas, Svėdasų žentas, žmogus, taip sakant, visiškai neutralus, pasisiūlė Svėdasų bendruomenei surengti turnyruką, kurio tikslas suburti svėdasiškius ir suformuoti komandą iš 4-7 žmonių „Auksinio Europroto“ turnyrui, kurį organizuoja Anykščių m. L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka. Tas pavasario turnyras iš 12 turų prasidėsvasario pradžioje.

Valentino pasiūlymas pasirodė laiku ir vietoje: daugelio miestelėnų galvose brendo mintis, kad reikia susiburti ir kažkaip pradėti mankštinti smegenis, bet vis tai laiko, tai ryžto pritrūkdavo, todėl, kai gavome šį pasiūlymą, atsakymas buvo vienareikšmis – darome.

IMG 5420 

IMG 5422

Nuoširdžiausiai ačiū Danutės Kutkienės šeimynai, kad ji maloniai priėmė visus žaidėjus į kavinę ir šiltai jais rūpinosi. O žaidėjų prisirinko tikrai daug. Dalyvavo 5 svėdasiškių komandos ir 2 svečių komandos iš Daujočių ir Anykščių. Labai smagu, kad sulaukėme anykštėnų profesionalų komandos, kuri dalyvauja Arūno Valinsko organizuojamuose žaidimuose. Svėdasiškių „Kiekvienas už save“ komanda irgi atsivedė „slaptą ginklą” – Utenoje organizuojamų protų kovų „Ko nežino Kazys” vedėją Karolį Pečiūrą. Tokių garbingų svečių dėmesys vertė gerokai pasinervinti. Neįsivaizdavome, kaip čia mums viskas seksis, juk kepėme tik „pirmą blyną”.

Po trumpų sveikinimų ir pristatymų užvirė kovos.

Pirmąjį ratą, surinkę 32 taškus, laimėjo svėdasiškių „sunkosios artilerijos” komanda  „Plikbajoriai”, aplenkę anykštėnų „Nikę” 3 taškais.

Po pertraukėlės prasidėjo antrojo rato kovos. Sunku žodžiais nupasakoti, kas dėjosi žaidimo salėje: degančios akys, azartas, ryžtas, netylančios diskusijos, džiaugsmo griausmai, plojimai, draugiški apsikeitimai replikomis ir juokas. Laikas tiesiog tirpo, o žaidėjai vis prašė daugiau užduočių. Pasibaigus antrajam ratui „Nikė” lenkė „Plikbajorius” 2 taškais: 27:25.

Prieš trečiąjį ratą žaidėjai atsisakė pertraukos ir vis didindami tempą žaidė toliau.

Neslėpsiu: ne viskas sekėsi puikiai. Truputį prisvilo blynas - nelabai vykusiai paruošėme vieną III rato užduotį, žaidėjai jos nesuprato, bet atleido mums, nuotaika dėl to  nesugedo.

Įdomus trečiojo rato rezultatas: visos komandos surinko po 4 taškus, vienintelė anykštėnų „Nikė” – 6.

Prieš IV ratą pertraukos irgi nebuvo. Šio rato užduotis geriausiai atliko  „Rubino” komanda, surinkusi 6 taškus, o „Nikė” iškovojo 5.

Stulbinantis viso turnyro rezultatas – neliko pralaimėjusųjų!

Dvi komandos - „Žalčio Vyžo” ir „Nepatyrę” -  žaidimą baigė lygiosiomis (31 taškas). „Kiekvienas už save” surinko 34 taškus, „Daujočiai” – 39, „Rubinas” –  51 tašką ir užėmė III vietą. Antri liko Svėdasų „Plikbajoriai”, surinkę 65 taškus ir tik 2 taškais nusileidę I vietą iškovojusiems anykštėnams - „Nikės” komandai ( 67 taškai).

Perfrazuodama Benediktą Vanagą, sakau - žaidimas baigėsi, prasideda žaidimas.

Kitas turas - po savaitės, sausio 29 d. (penktadienį), 19 val., kavinėje „Pas Gedą“. Šį kartą žaidėjų lauks individualios rungtys, kiekvienam teks kautis už save. Jau užsiregistravo 18 žaidėjų. Visi, norintys dalyvauti, skubėkite regisrtuotis tel. Nr.: 861310696. Drąsiai junkitės prie gudročių, nes liaudies išmintis sako: „ Su kuo sutapsi, tuo ir pats tapsi“.

Man teko garbė ir atsakomybė padėti Valentinui Skaržauskui vesti žaidimą. Esu labai dėkinga jam ir jo žmonai Ritai Skaržauskienei, šio žaidimo sekretorei, už pasitikėjimą ir puikiai praleistą laiką.

Ačiū visiems už dalyvavimą, ačiū už šiltą buvimą kartu ir už daug daug  prigamintos džiaugsmo energijos.

Su pagarba ir meile visiems ir kiekvienam

Virginija Valikonytė

© 2014 Svedasai.lt